Contact

Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.
Heeft u opmerkingen met betrekking tot verbeterpunten aan de vaarweg en/of de haven(faciliteiten), meld het hier.


Koninklijke BLN-Schuttevaer
Scheepmakerij 320
3331 MC Zwijndrecht
Telefoon: +31(0)78-7820565
E-mail: info@bln.nl

Stel uw vraag via Twitter

Veelgestelde vragen

Wat is het EORI-nummer?

Het is een Europees identificatienummer voor o.a. de douane. EORI staat voor Economic Operators Registration and Identification. Met economic operators worden bedoeld de marktdeelnemers (en dat zijn o.a. ondernemers) die een relatie hebben met de douane. Inmiddels is het nummer in alle lidstaten ingevoerd en dus ook Nederland. Bij alle douanehandelingen moet u dit nummer (laten) gebruiken.

Is het verplicht om de voorgeschreven reglementen op papier aan boord te hebben of mag het ook digitaal?

Digitaal mag ook, maar het moet dan wel direct te raadplegen zijn. Dus op CD, DVD, usb-stick of harde schijf is goed. On-line raadplegen is niet toegestaan. Dus u moet het een keer downloaden en vervolgens opslaan. Zorg overigens wel dat u een recente versie aan boord heeft

Wat is nu het verschil tussen een deksman en een lichtmatroos?

Een deksman is iemand die zonder opleiding begint in de scheepvaart. Een lichtmatroos is een deksman die een opleiding volgt en dat heeft laten aantekenen in het dienstboekje. Een matroos is gediplomeerd of vaart 3 jaar als deksman en heeft dat laten aantekenen in het dienstboekje.

Waar kan ik een Rijnvaartverklaring aanvragen?

Dat kan bij Kiwa Register (www.kiwaregister.nl). Op hun site vindt u bij binnenvaart o.a. de items Rijnvaartverklaring en Vakbekwaamheid. Voorwaarde voor het verstrekken van de Rijnvaartverklaring is o.a. dat er in de onderneming een vakbekwaam persoon is. Vroeger moest je dat overleggen bij de aanvraag van de vervoersvergunning maar die is afgeschaft.

Hoort een stuurhut bij de privé-vertrekken?

De stuurhut wordt zowel in de Binnenschepenwet als het Reglement onderzoek schepen op de Rijn omschreven als niet behorende bij de verblijven en derhalve is het bedrijfsruimte.