Over het beleidsterrein Milieu & Innovatie

Koninklijke BLN-Schuttevaer opereert als branchevereniging in een landschap waarin iedere speler (leden, opdrachtgever, klant, overheid, bevolking) een mening heeft over hoe met veiligheid- en milieuthema's moet worden omgaan. De pijler Milieu & Innovatie is een beleidsdomein bij uitstek met een levendig karakter waarin oplossingen voortdurend aan voortschrijdend inzicht onderheving zijn. Als varende ondernemers heeft u te maken met nationale en internationale wetgevingen, havenverordeningen, richtlijnen, terminalregels etc. Wij hebben ons ten doel gesteld om uw belangen binnen deze wirwar van regelgevingen optimaal te behartigen door deel te nemen aan belangengroepen en het voeren van gerichte lobby. Aansluitend voeren we beleid op onderstaande korte en lange termijn onderwerpen.

Uw contactpersoon

Voor meer informatie over het beleidsterrein Milieu & Innovatie kunt u contact opnemen met het kantoor via 078-7820565.

Green deal binnenvaart nog niet green en nog geen deal

13 februari 2019 - (790 keer gelezen)
De in het regeerakkoord van november 2017 aangekondigde green deal om de luchtkwaliteit van de binnenvaart te verbeteren is nog niet green en nog geen deal.
Reageer

Gezondere lucht rond binnenvaartroutes en op de tankschepen

05 juni 2018 - (1265 keer gelezen)
Koninklijke BLN-Schuttevaer is lid van de taskforce die werkt aan een efficiënte invoering van het ontgassingsverbod voor binnenvaarttankschepen.
2 reacties

Binnenvaart opent Centre of Excellence

11 mei 2018 - (1365 keer gelezen)
Op 7 mei is het Binnenvaart Centre of Excellence officieel geopend. De gemeente Zwijndrecht stelt een locatie ter beschikking op het Zwijndrecht Innovation Park. Hier gaan projecten, workshops en innovatie-activiteiten …
Reageer

Tweede ronde proef duurzame binnenvaart van start

25 april 2018 - (1165 keer gelezen)
De tweede ronde van CLINSH, een project dat investeert in duurzaam vervoer over water, is van start gegaan. Inschrijven kan tot 28 mei 14:00 uur.
Reageer

Helpt u mee onze kennisdatabase "Vergroening en Duurzaamheid" te vullen?

09 februari 2018 - (1839 keer gelezen)
De commissie Vergroening en Duurzaamheid is begonnen met het opzetten van een kennisdatabase met als thema "Vergroening en Duurzaamheid".
Reageer

D66-motie aangenomen voor meten aan de pijp en duurzaamheidsfonds

24 januari 2018 - (1796 keer gelezen)
BLN-Schuttevaer is verheugd met de aangenomen motie van Matthijs Sienot van D66 voor meten aan de pijp en een duurzaamheidsfonds. Dat was ook onze insteek bij de rondetafel "Verduurzaming binnenvaart en …
Reageer