BLN blij met uitstel ROSR-overgangsbepalingen

17 juni 2014 - (2911 keer gelezen)


Binnen Binnenvaart Logistiek Nederland en BLN-Koninklijke Schuttevaer is verheugd gereageerd op het bereikte uitstel tot 2020 voor een aantal belangrijke ROSR-overgangsbepalingen.


Binnen Binnenvaart Logistiek Nederland en BLN-Koninklijke Schuttevaer is verheugd gereageerd op het bereikte uitstel tot 2020 voor een aantal belangrijke ROSR-overgangsbepalingen. Het uitstel geldt o.a. voor de geluidseisen die per 2015 zouden gaan gelden voor bestaande schepen en de doorlaatbaarheid van getint stuurhutglas. Het uitstel opent de mogelijkheid om na te gaan of er alternatieven ontwikkeld kunnen worden waarmee veiligheidsniveau kan worden geborgd. Daarnaast is de norm voor de doorlaatbaarheid van getint stuurhutglas onder voorwaarden verlaagd van 75 naar 60%.

"De Minister heeft woord gehouden" aldus de organisaties. De Minister had aan ons en aan de Tweede Kamer beloofd alles in het werk te stellen om de scherpe kanten van de ROSR-overgangsbepalingen af te vijlen. Dit is een belangrijke eerste stap. Omdat de besluitvorming binnen de Centrale Rijnvaartcommissie op basis van unanimiteit tot stand komt heeft elk land een vetorecht. Dat maakt het extra moeilijk bestaande wetgeving te veranderen of terug te draaien.

De binnenvaartorganisaties en de Minister zullen deze gelegenheid aangrijpen om gezamenlijk onderzoek te doen en nieuwe voorstellen te ontwikkelen om voor bestaande schepen de ROSR-overgansbepalingen tot aanvaardbare proporties terug te brengen.
Reageren


Reacties (0)