Voortgang Renteswaps

02 juli 2014 - (2938 keer gelezen)


BLN begeleidt 27 leden die zijn gedupeerd door zogenaamde Renteswaps. Lees meer over de stand van zaken op dit moment.


BLN begeleidt 27 leden die zijn gedupeerd door zogenaamde Renteswaps.

Via Stichting Renteswap hebben wij hen doorgestuurd voor een “quick scan” naar een advocatenkantoor om te toetsen of het indienen van een claim kans van slagen heeft. Veel gedupeerden hebben gebruik gemaakt van deze mogelijkheid en er worden inmiddels op individueel niveau procedures/schikkingsonderhandelingen behandeld. Naast de individuele gevallen heeft Stichting Renteswap inmiddels banken aangeschreven ter voorbereiding op een collectieve claim.

Gedupeerde leden die willen deelnemen aan deze gezamenlijke actie en bereid zijn te participeren in de kosten kunnen dit aan BLN kenbaar maken. Ook als u zich nog niet eerder gemeld heeft, maar alsnog graag in contact gebracht wenst te worden met Stichting Renteswap kunt u contact met ons opnemen via erikvantoor@bln.nl.
Reageren


Reacties (1)

Henk Eerkes  |  17 augustus 2014 - 07:55 uur

Is renteswap niet een modewoord voor rentevastperiode?
Als dit het geval is dan is toch iedereen die de rente voor een bepaalde periode heeft laten vastzetten waarna deze is gaan dalen "gedupeerd"?
Er werd gesteld dat de banken er niet bij vertelden dat jouw rente ook vast zou blijven bij een dalende rente zodat je dus meer zou betalen dan bij een variabele rente.
Volgens mij hoef je geen Einstein te zijn om dat ook zonder uitleg te begrijpen. Constucties waarbij je als klant alleen de lusten en nooit de lasten draagt moeten nog worden uitgevonden en áls deze al ooit worden uitgevonden zal dit zeker niet door commerciële banken gebeuren.
Ook wij hebben vroeger voor een rentevastperiode van telkens 5 jaar gekozen en ja,ook ons heeft dat wel eens geld gekost maar ook wel eens geld bespaard. ik zie dat meer als het kopen van enige zekerheid. Wij zijn namelijk in een tijd begonnen dat rentepercentages van 9,5 en 10 % op leningen heel gewoon waren en op rekening courant kostte rood staan zelfs 12 en boven de limiet zelfs 14 %.
Kortom:Ik kan me niet voorstellen dat een eventueel proces kans van slagen heeft en ben dus bang dat alleen duur betaalde juristen hier beter van zullen worden.