Wijzigingen EBIS 2015

22 juli 2014 - (2837 keer gelezen)


Het belangrijkste doel van EBIS herziening versie 7 is om de inspectie van de EBIS meer op fysieke controles te houden en om te zorgen dat de EBIS Inspecteur aan boord minder tijd aan documentatiezaken zal besteden.


Het belangrijkste doel van EBIS herziening versie 7 is om de inspectie van de EBIS meer op fysieke controles te houden en om te zorgen dat de EBIS Inspecteur aan boord minder tijd aan documentatiezaken zal besteden.

Dit zal dan ook een positieve invloed moeten hebben op de totale inspectie duur.
Hiervoor zijn de vragen over allerlei voorzieningen en documentatie waaraan certificaten gekoppeld zijn van de inspectie vragenlijst naar de technische informatie database vragenlijst van EBIS verplaatst.
47 vragen zijn uit de EBIS inspectie vragenlijst verwijderd + een extra 27 "datum" vragen.
15 nieuwe vragen zijn in de vragenlijst EBIS inspectie ingevoegd..

Houdt er rekening mee dat de technische informatie database nu nog niet ingevuld kan worden, dit kan pas op 1 januari 2015

Het correct bijhouden van de technische database is de verantwoordelijkheid van de operator

Ruim een maand voor het vervallen van een certificaat ontvangt de barge-operator een e-mail ter herinnering om data te vervangen

Wel zal Pharox op 1 januari 2015 de bestaande technische data overpompen in de nieuwe database zodat de operator alleen de nieuwe data moet invullen op 1 januari. Ook zullen de data van de certificaten die genoemd staan in de vragenlijst over gezet worden naar de technische database.

Klik hier voor een compleet overzicht van de wijzigingen.
Reageren


Reacties (2)

oko  |  05 mei 2015 - 17:39 uur

Wanneer komt er eens een controle op bunker fraude?
Er wordt gigantisch uit de lading gestolen, is dat niet in het nadeel van de klant? Iedereen zou met een factuur aan moeten kunnen tonen dat er regelmatig betaald gebunkerd wordt. en ook de administratie van het bunkerstation moet kloppen.

Dit is één van de marktverziekers en concurrentie vervalsing.

Erwin Tijssen  |  06 mei 2015 - 18:15 uur

Oko,
Je hebt volledig gelijk en ik weet dat IL&T hiervan een speerpunt heeft gemaakt.
Er zijn meerdere ideeën (ook die jij voorstelt) die uitgewerkt zullen worden om de controles te vergemakkelijken en fraude te bemoeilijken.
Erwin.