Afvalinzameling Depot Volkeraksluizen wijzigt per 1 november

14 oktober 2014 - (2766 keer gelezen)


Rijkswaterstaat en SAB beëindigen per 1 november 2014 de afvalinzameling op de Servicekade Volkeraksluizen Zuid. In plaats hiervan komt er in het gebied een extra milieuboot waar schippers hun afval kunnen afgeven. Verder wordt op de kade nabij de autoafzetplaats een gesloten huisvuilcontainer geplaatst.


Rijkswaterstaat en SAB beëindigen per 1 november 2014 de afvalinzameling op de Servicekade Volkeraksluizen Zuid. In plaats hiervan komt er in het gebied een extra milieuboot waar schippers hun afval kunnen afgeven. Verder wordt op de kade nabij de autoafzetplaats een gesloten huisvuilcontainer geplaatst.

De reden van de wijziging is dat de huidige servicekade niet meer voldoet aan de provinciale eisen voor de milieuvergunning. Daarom heeft Rijkswaterstaat in overleg met SAB naar alternatieven gezocht.

Wat verandert er precies?

De Servicekade Volkeraksluizen Zuid (ook wel Depot Volkerak genoemd) sluit per 1 november. Vanaf die datum kunt u voor de afgifte van uw afval op de volgende locaties terecht:

KGA (zowel oliehoudend als niet oliehoudend):

Vanaf 1 november vaart er een extra milieuboot tussen de Volkeraksluizen zuidzijde en de Kreekraksluizen (inclusief de oostkant van de Krammersluizen) en de havens Tholen en Dinteloord. Olie- en vethoudend afval kunt u hier op vertoon van de ecokaart afgeven zonder bijkomende kosten. Voor de afgifte van niet-oliehoudend KGA heeft u een abonnement nodig.

Huisvuil:

U kunt huisvuil afgeven op de bovengenoemde milieuboot en in de gesloten huisvuilcontainer die nabij de autoafzetplaats wordt geplaatst. U heeft hiervoor in beide gevallen een abonnement nodig bij de SAB.
Verder staan op het sluizencomplex zelf aan beide kanten (oost en west) twee gesloten huisvuilcontainers. Aan de oostkant, bij het bediengebouw, staan ook een glas- en een plasticcontainer.

Grofvuil

Grofvuil kunt u beperkt afgeven op de milieuboot als u dat vooraf afspreekt. Grofvuil betaalt u per kilo; hiervoor is geen abonnement nodig, maar u dient zich wel eenmalig apart te registreren bij SAB.

Bilgewater

Nieuw in dit gebied is de mogelijkheid om bilgewater af te geven bij de milieuboot.

Oproepen milieuboot

De milieuboot vaart tussen 8.00 en 17.00 uur en is te bereiken via telefoonnummer 06 30 64 57 13.

Meer informatie

Op www.sabni.nl vindt u alle afgiftelocaties voor afval en meer informatie over de abonnementen. SAB heeft ook een app voor Android en iOS. Met deze app kunt u gemakkelijk de locaties en contactgegevens van de inzamelpunten vinden.

Reageren


Reacties (0)