Uitkomsten onderzoek Kredietunie

14 oktober 2014 - (2858 keer gelezen)


Enige tijd geleden hebben we onze leden gevraagd deel te nemen aan een vooronderzoek naar de haalbaarheid van de realisatie van een Kredietunie voor de binnenvaart. Inmiddels hebben 201 personen de tijd genomen om de enquete hieromtrent in te vullen.


Enige tijd geleden hebben we onze leden gevraagd deel te nemen aan een vooronderzoek naar de haalbaarheid van de realisatie van een Kredietunie voor de binnenvaart. Inmiddels hebben 201 personen de tijd genomen om de enquete hieromtrent in te vullen. In grote lijnen kunnen we concluderen dat er voldoende draagvlak is voor de opstart van een Kredietunie en dat ruim 60% van de ondervraagden ook bereid is om te participeren in dit initiatief. Klik hier voor de complete uitkomst van het onderzoek.

De stuurgroep ‘Oprichting Kredietunie’ van BLN-Koninklijke Schuttevaer heeft de uitkomsten van het onderzoek meegenomen in hun bijeenkomst op 11 oktober aanstaande en gaat naar aanleiding hiervan waarschijnlijk over tot het aanstellen van een initiatiefgroep die verantwoordelijk wordt voor de daadwerkelijke oprichting van de Kredietunie. Wij houden u op de hoogte over de voortgang. Klik hier voor het dossier ‘Kredietunie’ op de website van BLN-Koninklijke Schuttevaer.
Reageren


Reacties (3)

Guus Admiraal  |  15 oktober 2014 - 17:33 uur


Ik mis in de uitkomsten van het onderzoek het rente percentage in procenten uit gedrukt. Klopt dit?met vriendelijke groet,

Guus Admiraal

Eric van Dam  |  25 oktober 2014 - 08:57 uur

Goedendag Meneer Admiraal,

Dit klopt inderdaad, dit onderwerp word bij oprichting actueel. De percentages zijn voor de initiatiefgroep een indicatie en geven input voor het businessplan wat geschreven word.

Het draagvlak wat we hiermee onderzocht hebben was de kern van dit onderzoek. Zeer content overigens dat dit initiatief zo veel bijval krijgt van de sector!

Met vriendelijke groet,

Eric van Dam

Hans Slagter  |  12 januari 2015 - 16:52 uur

Ik mis een mogelijkheid voor contact. Ik kan nergens ontdekken of uitkeringen, zoals lijfrentes, beschikbaar gesteld worden en dan voldoen aan de eisen die de fiscus stelt?