Stand van zaken ontgassen

23 februari 2015 - (3579 keer gelezen)


p 25 en 26 februari is er in Straatsburg een bijeenkomst geweest van het CDNI. Een onderdeel van deze bijeenkomst was het onderbrengen van restladingen van vloeibare ladingen in dampvorm. Dit is voorbereid door de Europese werkgroep ontgassing.


Op 25 en 26 februari is er in Straatsburg een bijeenkomst geweest van het CDNI. Een onderdeel van deze bijeenkomst was het onderbrengen van restladingen van vloeibare ladingen in dampvorm. Dit is voorbereid door de Europese werkgroep ontgassing.

Het varend bedrijfsleven, BLN-Koninklijke Schuttevaer- ESO en CBRB-EBU hebben regelmatig overleg gehad met het verladend bedrijfsleven (Europese brancheorganisaties) om te komen tot een overeenstemming op de verschillende teksten over de verantwoordelijkheden en kostenparagrafen. Voor circa 90% is hier overeenstemming over bereikt.

Binnen het CDNI is besloten dat het ontgassen niet wordt ondergebracht onder een nieuw deel D, maar dat vloeibare restlading in dampvorm wordt geïntegreerd in deel B. De Duitse delegatie heeft voor deel B een voorstel ingediend die nu door alle partijen worden bestudeerd.

BLN-Koninklijke Schutteaver-ESO zal de komende weken (nieuwe meeting werkgroep ontgassen 26 maart) dit voorstel bestuderen en met aanvullingen of aanpassingen hierop komen. In mei moeten alle opmerkingen verwerkt zijn en dient men overeenstemming te hebben over de definitieve tekst, zodat deze in de verschillende talen juridisch juist vastgelegd kan worden voor de CDNI bijeenkomst in december.

Het CDNI gaat nog steeds uit van een gefaseerde invoer.

  • 1e fase benzeen UN 1114
  • 2e fase producten met > 10% benzeen
  • 3e fase overige schadelijke productenReageren


Reacties (1)

Frank Faes  |  24 september 2018 - 13:58 uur

0