Langsdammen: Folder recreatievaart vaarseizoen 2015.

24 maart 2015 - (2731 keer gelezen)


Rijkswaterstaat verlaagt kribben langs de Waal en legt langsdammen aan. Ga in het belang van uw veiligheid goed voorbereid het water op. In deze folder vindt u richtlijnen en tips.


Heeft u binnenkort vaarplannen op de Waal? Om de doorstroming van de Waal te verbeteren verlaagt Rijkswaterstaat kribben langs de Waal en worden langsdammen aangelegd. Ga in het belang van uw veiligheid goed voorbereid het water op. In deze folder vindt u richtlijnen en tips.

Langsdammen

Tijdens het recreatieseizoen 2015 liggen er tussen Wamel en Ophemert (km 911 - km 921) veel werkschepen. Bij Wamel wordt een langsdam van 7 km aangelegd aan de linkeroeverzijde van de rivier. Bij Ophemert komt een langsdam van 3 km aan de rechteroeverzijde. Ruim voordat u het werkgebied in vaart attendeert een bord op een ponton u op ‘hinderlijke waterwegwerken’. Op de werkschepen staan borden die u vertellen aan welke kant u het betreffende werkschip veilig kunt passeren.

Om de veiligheid van de recreatievaart nog beter te borgen, heeft Rijkswaterstaat nu een folder over de actuele situatie gemaakt.

Download hier de folder.
Reageren


Reacties (0)