BLN-Koninklijke Schuttevaer om tafel met IL&T over boetes bemanning en rusttijden

03 juni 2015 - (3553 keer gelezen)


Eerder deze week is een artikel gepubliceerd in de Staats Courant over het voorgenomen besluit om boetes bij onder andere onderbemand varen fors te verhogen. Omdat BLN-Koninklijke Schuttevaer niet is betrokken bij het voortraject voorafgaand aan dit besluit, hebben we inmiddels contact opgenomen met IL&T om op korte termijn alsnog onze zienswijze op deze kwestie met hen te delen.


Eerder deze week is een artikel gepubliceerd in de Staats Courant over het voorgenomen besluit om boetes bij onder andere onderbemand varen fors te verhogen. Omdat BLN-Koninklijke Schuttevaer niet is betrokken bij het voortraject voorafgaand aan dit besluit, hebben we inmiddels contact opgenomen met IL&T om onze zienswijze op korte termijn alsnog met hen te delen.

Administratiecontroles

Parallel aan bovestaand traject lopen de administratiecontroles die IL&T sinds het najaar van 2014 uitvoert. Inmiddels is een van onze leden die met drie schepen tegelijk actief is in de A1 vaart tegen een exorbitant hoge boete aangelopen. De geconstateerde overtreding had betrekking op de invulling van het vaartijdenboek en rusten tijdens de vaart. Volgens de richtlijnen van IL&T had het schip stil moeten gaan liggen om vervolgens, pas na het nemen van de voorgeschreven rust, weer in bedrijf te gaan. Het schip is actief in het Ara gebied. Er is nooit gewaarschuwd, maar wel direct een hele maand gecontroleerd. BLN-Koninklijke Schuttevaer is het absoluut oneens met deze werkwijze. Daarnaast zijn we van mening dat de boete niet in verhouding staat tot de overtreding.

We ondersteunen de ondernemer door een zienswijze op te stellen als reactie op de voorgenomen boeteoplegging.

Klik hier voor meer informatie over de administratiecontroles
Reageren


Reacties (1)

Jos Leijten  |  02 juli 2015 - 04:47 uur

Het is belachelijk dat BLN-KSV hier niet bij betrokken is in het voor traject. Ik ben het er helemaal mee eens dat genoemde ondernemer gesteund word door BLN-KSV.