Goed gesprek met de gemeente Oss en Witteveen en Bos over autosteiger en drinkwatertappunt

16 september 2015 - (2942 keer gelezen)


Afdeling De Amer van Koninklijke BLN-Schuttevaer is sinds 2011 bezig om de afmeer gelegenheid, autosteiger en het watertappunt in de haven van Oss veranderd te krijgen of te verplaatsen. Op 10 september 2015 zijn wij met een tevreden gevoel na een gesprek op het gemeentehuis in Oss, weggegaan.


Afdeling De Amer van Koninklijke BLN-Schuttevaer is sinds 2011 bezig om de afmeer gelegenheid, autosteiger en het watertappunt in de haven van Oss veranderd te krijgen of te verplaatsen. Op 10 september 2015 zijn wij met een tevreden gevoel na een gesprek op het gemeentehuis in Oss, weggegaan. Aan de orde was de locatie die de gemeente op het oog had voor het realiseren van een auto afzetplaats en een drinkwatertappunt. Door ons is aangegeven dat wij liever een gecombineerde oplossing in de vorm van het watertappunt op de autosteiger zouden zien. Op deze wijze is er ruimte voor een extra ligplaats. Ook heeft de afdeling De Amer aangegeven de autosteiger plus een extra meerpaal, het liefst aan de kant van Macharen te willen zien. Op deze manier kan de inkomende en uitgaande scheepvaart gemakkelijk gebruik maken van het autosteiger.

Ook zijn de specificaties voor de aansluiting van het drinkwater en allerlei andere mogelijkheden om misbruik te voorkomen aangegeven.

De afdeling blijft in gesprek met de gemeente en zal de uiteindelijke plannen na verwerking van de gemaakte opmerkingen, nog aan Koninklijke BLN-Schuttevaer voorleggen. En passant is ook gesproken over de (slechte) situatie van het toegangspad bij de wachtpalen in Macharen. Ook hier zal de gemeente de mogelijkheden onderzoeken om tot verbetering te komen, onderzoeken.

Het is fijn om een dergelijk langlopend dossier op deze wijze te kunnen afsluiten.
Reageren


Reacties (0)