Prinsjesdag bijeenkomst VNO-NCW en MKB Nederland

16 september 2015 - (3692 keer gelezen)


Koninklijke BLN-Schuttevear is op de Prinsjesdag bijeenkomst van VNO-NCW en MKB Nederland vertegenwoordigd door Martin van Dijk en Peter Schaberg. Tijdens de bijeenkomst zijn de voor ondernemend Nederland belangrijkste punten uit de kabinetsplannen op een rijtje gezet.


Koninklijke BLN-Schuttevear is op de Prinsjesdag bijeenkomst van VNO-NCW en MKB Nederland vertegenwoordigd door Martin van Dijk en Peter Schaberg. Tijdens de bijeenkomst zijn de voor ondernemend Nederland belangrijkste punten uit de kabinetsplannen op een rijtje gezet. Bekijk hier de volledige toelichting.

In de discussie met de overige brancheorganisaties werd er een pleidooi gehouden om er bij de regering toch vooral op aan te dringen om te komen tot een meer integrale transportvisie waarin alle modaliteiten een rol moeten en kunnen spelen. De verwachte groei van de economie geeft meer dynamiek aan het vervoer er daar moet een visie op worden ontwikkeld. Daarbij werd ook een pleidooi gehouden om de overheid vooral te laten investeren in een goede infrastructuur omdat dat een aanjager kan zijn.

Heel ondernemend Nederland ervaart de huidige knelpunten in de financiering. Naast een rol voor de banken moet er meer ruimte komen om op andere manieren risicodragend kapitaal aan te trekken. Volgende week houden VNO-NCW en MKB Nederland daarover een Financieringstop met alle brancheorganisaties en Minister Kamp. Koninklijke BLN-Schuttevear gaat daaraan deelnemen.

In de plannen van de regering is een punt dat dit jaar van betekenis is voor ondernemers die personeel in dienst hebben tegen het minimum loon. Voor die werkgevers komt er een nieuwe regeling en een tegemoetkoming in de loonkosten. Voor mensen die tot 110 procent van het minimumloon verdienen is dat 2000 euro maximaal per jaar; voor mensen die tussen 110 procent en 120 procent WML verdienen maximaal 1000 euro per jaar. Het moet gaan om mensen die minimaal 1248 uren op jaarbasis hebben gewerkt. De werkgever hoeft geen aanvraag te doen voor deze tegemoetkoming: die wordt automatisch gestort. Er is voor deze regeling 500 miljoen euro per jaar uitgetrokken.
Reageren


Reacties (0)