Aanmelden Duits Minimumloon eindelijk ook elektronisch mogelijk

13 december 2016 - (3440 keer gelezen)


Vanaf 1 januari 2017 is het mogelijk om de aanmeldingen voor het Duitse minimumloon via de website van de Duitse douane te doen. Verzending per fax en per post blijft tot 30 juni 2017 mogelijk.


Om een aanvraag in te dienen is het noodzakelijk een account met een persoonlijk wachtwoord aan te maken. Dit beschermt de gegevens tegen ongeautoriseerde toegang.

Het invullen van de formulieren kan worden onderbroken op elk gewenst moment en later worden voortgezet. Bij verzending worden de gegevens in de persoonlijke account opgeslagen.

Het meldportaal Mindestlohn is te bereiken via www.zoll.de in de rubriek “Dienste und Datenbanken“ of direct via www.meldeportal-mindestlohn.de. Het meldportaal is op dit moment nog niet in de lucht. Een uitgebreide toelichting is te vinden in de deze Duitstalige en deze Engelstalige flyer.

Jaarlijks wordt in Duitsland het minimumloon aangepast. Voor 2017 is het vastgesteld op 8,84 euro, een verhoging van 0,34 cent t.o.v. dit jaar.

De wijziging in het aanmelden heeft geen consequenties voor de overige verplichtingen uit de Duitse wet Minimumloon, die blijven onverkort van kracht.
Reageren


Reacties (0)