Maas gestremd - vrijdag 30-12-2016 10:32 uur

30 december 2016 - (753 keer gelezen)


Een schip is door de stuw van Grave gevaren en het scheepvaartverkeer op de Maas en het Maas-Waalkanaal is gestremd.


Een Duitse tanker geladen met 2000 ton benzeen is donderdagavond in dichte mist dwars door de stuw Maas bij Grave gevaren. Hierdoor stromen grote hoeveelheden water weg uit de Maas. De eerste uren ging dat met 50 cm waterstandsverlading per uur, later 20 cm per uur. Het waterpeil in het pand Grave- Sambeek is inmiddels meer dan 3 meter gezakt en de scheepvaart in het gebied is gestremd. De stuw in Heumen is gesloten, dus ook het scheepvaartverkeer op het Maas Waalkanaal is gestremd. Over de tijdsduur van de stremming is nu nog weinig te zeggen, aangezien de technische mensen van RWS nu ter plekke de situatie beoordelen.

Wij zullen u via deze website zo adequaat en actueel mogelijk blijven informeren.
Reageren


Reacties (0)