Wees goed voorbereid, plan uw eigen schuttijd!

07 juli 2017 - (2428 keer gelezen)


Met deze kreet zal vanaf september de Planningstool Binnenvaart Terneuzen aan u gepresenteerd worden. Door middel van folders, online informatie en social media wordt duidelijk hoe u zich tijdig kunt aanmelden voor een schutting in Terneuzen.


Op www.sluisplanning.nl heeft u nu al inzicht in invaartijden, wachtrij en schutindeling van de Zeeuwse sluizen. Vanaf september krijgt u dan ook inzicht in uw aangevraagde schuttijd (verwachte aankomsttijd) en gewenste aankomsttijd bij de sluis. Vanuit Koninklijke BLN-Schuttevaer is hard gewerkt om een gebruiksvriendelijke tool te ontwikkelen die aansluit bij bestaande technieken aan boord. Zo kan straks o.a. met BICS de verwachte aankomsttijd in Terneuzen worden doorgegeven.

Optimaal schutten

De plantool is het resultaat van intensief overleg tussen verschillende Nederlandse en Vlaamse partijen. Wanneer de bouw van de nieuwe sluis start, zullen ongewenste wachttijden en vertragingen ontstaan. Om zo optimaal mogelijk te kunnen schutten, wordt de bestaande informatietool voor de Westsluis geschikt gemaakt voor alle kolken en schepen, dus ook binnenvaart. Afdeling Terneuzen en regiocoördinator Zeeland zijn vanaf het eerste moment actief betrokken geweest bij deze projectgroep. Gezamenlijk hebben we werkafspraken gemaakt, die officieel ondertekend zijn afgelopen maart. Momenteel wordt de plantool technisch ontwikkeld en het voorlichtingstraject voorbereid. Vanaf september start de gewenningsfase en kunnen schippers hun schutting in Terneuzen vooraf gaan plannen.

De informatie die tot nu toe beschikbaar is, kunt u nalezen op de website. In september meer!

Klik hier voor de flyer met meer informatie over de plantool.

Klik hier voor de nieuwsbrief van MIGHT met meer informatie over de plantool (een samenwerking tussen Zeeland Seaports, Havenbedrijf Gent, Rijkswaterstaat en Maritieme Dienstverlening en Kust).
Reageren


Reacties (0)