100% geslaagden op de Maritieme Academie Harlingen

20 juli 2017 - (1024 keer gelezen)


Nadat op dinsdag 11 juli ongeveer 50 binnenvaartleerlingen van de MBO-opleiding Binnenvaart van de Maritieme Academie Harlingen in IJmuiden hun diploma hadden gekregen, was het op vrijdag de 14e tijd voor de diploma-uitreiking van het VMBO .


Directeur Arjen Mintjes bedankte alle medewerkers namens de massaal toegestroomde ouders, verzorgers en leerlingen voor het behaalde uitstekende resultaat: 100% geslaagden in alle leerwegen en dat voor het 4e jaar op rij!

Van de geslaagden gaat 80% verder studeren op de Maritieme Academie in Harlingen en nog eens 8% vervolgt zijn opleiding aan een ander instituut van de Maritieme Academie Holland.

Wethouder Hein Kuiken feliciteerde alle 49 geslaagden namens de gemeente Harlingen.

Daarna overhandigde de heer Tjerk Veenstra namens het hoofdbestuur van de Koninklijke Nederlandse Vereniging van Technici op Scheepvaartgebied de aanmoedigingsprijs bestaande uit een considerance en een geldbedrag van 250 euro. Hans Walthie riep daarna Wouter van Rijs naar voren en gaf hem namens de vakbond Nautilus de prijs voor de meest sociale leerling.

Vervolgens kwamen de mentoren en een vertegenwoordiger van de huisvesting aan het woord. Menige anekdote passeerde de revue totdat elke leerling voorzien was van zijn of haar diploma.Rond 16 uur werd de middag in hetovervolle restaurant afgesloten met een drankje en een hapje.
Reageren


Reacties (0)