Sluitingsdatum aanvraag subsidieregeling praktijkleren in zicht

08 september 2017 - (859 keer gelezen)


Met de subsidieregeling praktijkleren stimuleert het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap werkgevers om praktijkleerplaatsen en werkleerplaatsen aan te bieden. Voor het studiejaar 2016-2017 kunt u tot 15 september 2017 de subsidie aanvragen.


Met de subsidieregeling Praktijkleren kunt u compensatie krijgen voor de kosten voor begeleiding van leerlingen binnen uw onderneming. De aanvraagtermijn opent op 2 juni 2017. De sluitingsdatum voor de aanvraag is op op 15 september 2017, 17.00 uur.

Wat heeft u nodig voor het aanvragen van de subsidie;

  • Kopie (praktijk)leerovereenkomst (door alle partijen ondertekend)
  • Aantal weken waarin de leerling daadwerkelijk begeleiding heeft gehad (*);

Het bedrag van de subsidie per leerling is afhankelijk van het totaal aantal aanvragen in Nederland en is dus pas bekend na sluitingsdatum. Het maximale bedrag per leerling is vastgesteld op € 2.700.

(*) indien in een week 1 dag begeleiding is gegeven dan telt deze week volledig mee, maar wanneer een leerling door vakantie, vrije weken, ziekte of andere redenen geen begeleiding heeft gekregen dan telt deze week niet mee. Dit is dus pas bekend na afloop van het schooljaar. (voor MBO-leerlingen geldt een maximum van 40 weken per schooljaar).

U kunt de subsidie hier zelf aanvragen. Deze subsidie wordt verstrekt via RVO en aanvragen kan via het e-loket, of via de aanvraag- en verantwoordingsportal Praktijkleren-Online. U kunt de subsidie ook laten aanvragen door uw loonadministrateur. Klik hier voor meer informatie.
Reageren


Reacties (0)