Stremming Amsterdam-Rijnkanaal verlengd

19 november 2017 - (1378 keer gelezen)


Stemming A-R kanaal voor invaren nieuwe brug duurt vermoedelijk nog tot 20:00 uur vanavond.


Het plaatsen van de nieuwe spoorbrug over het Amsterdam-Rijnkanaal in Utrecht heeft vertraging opgelopen. De brug had al op zijn plek moeten liggen. De waterstand in het kanaal is echter te laag en moet worden bijgevuld. Het verhogen van het peil gaat nog enige tijd duren. Het ponton waarop de brug steunt, moet precies op negen meter hoogte liggen. Zo kan de nieuwe brug recht tussen de twee bestaande bruggen in worden geschoven.

De waterstand moet momenteel (13:00 uur) nog 10 cm stijgen en daarom is het scheepvaartverkeer langer gestremd. Prorail verwacht dat vanavond rond 20:00 uur de brug alsnog in positie ligt en de vaart weer vrijgegeven kan worden.
Reageren


Reacties (0)