BHV voor Rijn- Binnen- en Kustvaart

08 december 2017 - (1827 keer gelezen)


De risico’s aan boord en het communiceren met (buitenlands) personeel vraagt een andere aanpak in de hulpverlening dan aan de wal. Daarom is er door Cuore een speciale cursus "BHV voor Rijn-, Binnen- en Kustvaart ontwikkeld. Deze cursus is geaccrediteerd door NIKTA (Nederlands Instituut voor Kwaliteitszorg, Training en Advies) en erkend door de RYA (Royal Yachting Association). Koninklijke BLN-Schuttevaer wil samen met Cuore werken aan een veiligere werkomgeving, en één van de mogelijkheden om dit te behalen is het volgen van een BHV-cursus. Het aanstellen van een BHV'er helpt om de veiligheid in het bedrijf te vergroten.


In de Arbowet is opgenomen dat bedrijven verplicht zijn om maatregelen te treffen op het gebied van bedrijfshulpverlening. Elke werkgever is verplicht bedrijfshulpverlening te hebben. Echter schrijft de wet niet voor hoe de werkgever dit moet regelen. De werkgever moet wel rekening houden met de grootte van het bedrijf en de risico’s die er mogelijkerwijs aanwezig zijn.

De cursus is vertaald naar beroepsspecifieke zaken in de binnenvaart. U kunt dan denken aan het reanimeren van drenkelingen, alarmeren aan boord en het opvangen van hulpdiensten.

Theoriedeel
De theorie wordt door middel van e-learning aangeboden. Dit scheelt u en uw medewerkers veel tijd. Waar voor een ‘’normale’’ basistraining twee dagen voor nodig zijn, kan nu in één dag thuis of op het werk bestudeerd worden. De e-learning theorie bevat weinig tekst, veel foto’s, filmpjes en veel praktijkvoorbeelden. Het theoriedeel wordt afgesloten met een meerkeuzetoets op de computer.

Praktijkdeel
Het praktijkonderdeel van deze cursus duurt één dag. De inhoud is uiteraard aan te passen aan u en uw specifieke wensen/behoeften. Bijvoorbeeld reanimatie van bemanningsleden, maar ook reanimatie van kind en baby, werken in nauwe ruimtes, gevaarlijke stoffen etc.

Indien gewenst, kan er ook een deel van de praktijk aan boord gedaan worden, zodat er realistische situaties kunnen worden geoefend door bijvoorbeeld iemand uit een stuurstoel te halen of hoe om te gaan met rookontwikkeling in de machinekamer.

U kunt deelnemen aan het praktijkonderdeel op één van de volgende dagen:

  • maandag 5 februari 2018
  • vrijdag 16 maart 2018

De praktijkdag vindt plaats op ons kantoor aan de Scheepmakerij 320 in Zwijndrecht.

Kosten:
Leden Koninklijke BLN-Schuttevaer:

  • Basiscursus €170
  • Herhalingscursus €125

Niet-leden:

  • Basiscursus €190
  • Herhalingscursus €145

Prijzen zijn exclusief 21% BTW en inclusief lunch, certificaat en pasje.

Het minimaal aantal deelnemers is 6 personen en maximaal 12 personen. De cursus is van 09.00 t/m 16.00 uur.

Voor meer informatie en aanmelden kunt u contact opnemen met Tessa Zijlstra via 06-23225087 of info@cuorereanimatie.nl
www.cuorereanimatie.nl

Of neem contact op met beleidsmedewerkers Peter Brandt of Erwin Tijssen via 078-7820565.
Reageren


Reacties (0)