Nieuw programma van eisen Green Award per 1 augustus 2018

04 januari 2018 - (1891 keer gelezen)


Voor binnenschepen die voldoen aan specifieke milieueisen bestaat er de Green Award. De Green Award onderscheidt schepen die extra schoon en extra veilig zijn. Hiermee informeren we u over de partijen die kortingen bieden indien u in het bezit bent van dit keurmerk.


Het programma van eisen van de Green Award voor de binnenvaart heeft betrekking op de technische uitrusting aan boord en het gedrag van de bemanning.

De procedure is als volgt. Er wordt gewerkt volgens een puntensysteem. Dit houdt in dat er een minimum aantal punten behaald dient te worden. Tijdens een ca. twee uur durende inspectie stelt een inspecteur aan boord vast in hoeverre een schip voldoet.

Inmiddels is Hester Duursema als secretaris generaal van de ESO toegetreden tot het committee (bestuur) van Green Award. De intentie is om het keurmerk zo goed mogelijk aan te laten sluiten bij de praktijk en de manier waarop de markt functioneert. Uiteindelijk moet een Green Award lonen.

Daarom zijn we onder meer met evofenedex, de brancheorganisatie voor verladers, in gesprek over hoe we het concept van Green Award beter tussen de oren kunnen krijgen. Tevens wijzen we (binnen)havens erop dat er grotere kortingen gegeven kunnen worden om de verduurzaming van de binnenvaart verder te stimuleren.
Reageren


Reacties (0)