Hoogwater zorgt voor meer dan volledige bezetting ligplaatsen

08 januari 2018 - (596 keer gelezen)


Vanwege de hoge waterstand en het vaarverbod vanaf Keulen zijn een aantal ligplaatsen (over)bezet. Voor het vervoer van lading met twee kegels doet de scheepvaart er goed aan om zich te oriënteren op de ligplaatsmogelijkheden onderweg.


Vanwege de huidige omstandigheden is het raadzaam niet vanuit Rotterdam te vertrekken. Het Havenbedrijf Rotterdam dringt daar met name op aan bij het vervoer van methanol.

Op de route Rotterdam-Keulen stelt Rijkswaterstaat de calamiteitensteigers in Haaften en IJzendoorn beschikbaar voor schepen met twee kegels. Hierbij mogen schepen wanneer zij beiden geladen zijn met dezelfde stof, twee breed bij elkaar opzij afmeren. Dit geldt ook voor de twee-kegelsteiger in Weurt. Ook hier mogen tijdelijk twéé schepen afmeren i.p.v. één.
Reageren


Reacties (0)