D66-motie aangenomen voor meten aan de pijp en duurzaamheidsfonds

24 januari 2018 - (1830 keer gelezen)


BLN-Schuttevaer is verheugd met de aangenomen motie van Matthijs Sienot van D66 voor meten aan de pijp en een duurzaamheidsfonds. Dat was ook onze insteek bij de rondetafel "Verduurzaming binnenvaart en short sea" op 6 december 2017.


Het is goed om te merken dat de Tweede Kamer het belang en de potentie van het verder verduurzamen van de binnenvaart inziet.

Belangrijke middelen hiertoe zijn de erkenning van en financiële stimulans voor het meten aan de pijp. Meten is weten! Geen input sturing maar output sturing.

Tevens is een duurzaamheidsfonds nodig om de onrendabele top van investeringen in vergroening weg te nemen.

En last but not least zouden ons inziens de verladers geprikkeld moeten worden om de environmental footprint van hun transport te rapporteren. Op die manier kan er effectieve marktwerking ontstaan, waarbij de maatschappelijke kosten en baten meegewogen worden in de keuze voor type transportmiddel.
Reageren


Reacties (0)