Tweede Kamer-motie van GroenLinks rondom het veiligheidsrisico van afleiding door mobiele telefoons maakt veel los

30 januari 2018 - (1211 keer gelezen)


Met meer dan 1.000 views op de website van Koninklijke BLN-Schuttevaer, veel reacties op de Facebook-pagina’s, App’s en telefoontjes naar kantoor is dit voorstel weinigen ontgaan en maakt veel los. Terecht dat zo’n idee bij de sector veel vragen oproept. Die vragen heeft Koninklijke BLN-Schuttevaer dus ook.


Met meer dan 1.000 views op de website van Koninklijke BLN-Schuttevaer, veel reacties op de Facebook-pagina’s, App’s en telefoontjes naar kantoor is dit voorstel weinigen ontgaan en maakt veel los. Terecht dat zo’n idee bij de sector veel vragen oproept. Die vragen heeft Koninklijke BLN-Schuttevaer dus ook. Om duidelijkheid te krijgen, maar vooral om ons standpunt naar voren te brengen dat telefoonverbindingen aan boord van varende schepen noodzakelijk zijn voor de bedrijfsvoering, hebben we meteen actie ondernomen. We gaan het gesprek aan met Kamerleden over dit onderwerp, gaan de initiatiefneemster, mevrouw van Tongeren, nogmaals uitnodigen voor een vaarbezoek en we hebben het onderwerp op de agenda van ons overleg met het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (I&M) gezet. Binnenkort zitten we daarvoor dus samen rond de tafel. We hebben er alle vertrouwen in dat we iedereen van ons standpunt kunnen overtuigen. Dat de Minister van I&M met verstand met het verzoek zal omgaan en dat telefoneren vanaf varende binnenvaartschepen ook in de toekomst mogelijk blijft. Als er nieuws is dan zullen we u verder informeren.
Reageren


Reacties (1)

M. de Ruiter  |  30 januari 2018 - 20:59 uur

Iedereen is gemotiveerd om dag en nacht, altijd, bereikbaar te zijn. En nu zijn we met z'n allen altijd bereikbaar, wáár we ook zijn en nu wil ze oogsten met verboden, opsporingen én bekeuringen. Terwijl juist de binnenvaart de meest veilige weg van transporteren is.