Urgente situatie Lixhe, eerste berichten!

08 februari 2018 - (401 keer gelezen)


Vandaag werden wij gebeld over de brug in Lixhe (Albertkanaal), die dermate veel schade had opgelopen, dat de vaarweg ter hoogte van de brug in zijn geheel is afgesloten.


Wij hebben onmiddellijk gebeld met deze en gene om ons te laten informeren over de situatie. Wat de precieze oorzaak is en hoe lang een en ander zal duren is ons nog niet helemaal helder. Er wordt gesproken over zwaar transport, maar ook over gevolgen van vorst. Wij hopen hier morgen meer over te weten.

Zie ook bijgaand filmpje.

De eerste berichten vermelden ook dat deze situatie mogelijk tot 4 à 5 dagen zal duren. Maar, nogmaals, dit is slechts een eerste constatering. De man die hier meer over kan vertellen, hebben wij nog niet kunnen bereiken.

Foto: RTBF - Olivier Thunus
Reageren


Reacties (0)