Ook nieuwe Duitse regering noemt binnenvaart in het regeerakkoord

14 februari 2018 - (586 keer gelezen)


In het programma van de nieuwe Duitse regering worden een aantal maatregelen aangekondigd die vervoer over water moeten stimuleren. Het afschaffen van vaartrechten (Kanalabgaben) is daar één van. Koninklijke BLN-Schuttevaer reageert verheugd.


Zo valt er in het programma te lezen dat, "om het concurrentievermogen van de binnenvaart te versterken, we de transportkosten voor het gebruik van de binnenwateren willen afschaffen ((exclusief het Nord-Ostsee-Kanal (NOK))". En verder: "We willen het financieringsprogramma "Duurzame modernisering van de binnenvaart" voortzetten en uitbreiden. Ook willen we alternatieve aandrijfsystemen in scheepvaart en binnenvaart promoten, evenals pilotprojecten voor alternatieve voortstuwingsconcepten en brandstoffen. Samen met de sector zullen we een "Masterplan binnenvaartvervoer" ontwikkelen. Belangrijke componenten zijn de modernisering en milieuvriendelijkheid van de vloot, incentivesystemen en infrastructuur/logistiek. We willen een concept van gedifferentieerde prijsstelling presenteren om een moderne en duurzame vloot te promoten. We zullen de hervorming van de Wasser- und Schifffahrtsverwaltung (WSV) snel implementeren."

Het regeerakkoord moet nog worden goedgekeurd door de leden van de SPD.

Koninklijke BLN-Schuttevaer is blij met de politieke aandacht voor de binnenvaart en elke maatregel die vervoer over water kan stimuleren. "In onze internationale contacten zullen we blijven benadrukken dat ook goed onderhoud aan de natte infrastructuur en voldoende afmeer-, autoafzet- en wisselplaatsen bij het totale pakket horen om de positie van de binnenvaart te versterken."
Reageren


Reacties (0)