Bhv-cursus op 8 februari

24 april 2018 - (1562 keer gelezen)


Op 8 februari a.s. wordt weer een bhv-cursus georganiseerd. Op deze dag zijn nog voldoende plekken beschikbaar.


De risico’s aan boord en het communiceren met (buitenlands) personeel, vraagt een andere aanpak in de hulpverlening dan aan de wal. Daarom is door Cuore een speciale cursus "bhv voor Rijn-, Binnen- en Kustvaart" ontwikkeld. Deze cursus is geaccrediteerd door NIKTA (Nederlands Instituut voor Kwaliteitszorg, Training en Advies en erkend door de RYA (Royal Yachting Association).

Koninklijke BLN-Schuttevaer wil samen met Cuore werken aan een veiligere werkomgeving, en één van de mogelijkheden om dit te behalen is het volgen van een bhv-cursus. Het aanstellen van een bhv'er helpt om de veiligheid in het bedrijf te vergroten. In de Arbowet is opgenomen dat bedrijven verplicht zijn om maatregelen te treffen op het gebied van bedrijfshulpverlening. Elke werkgever is verplicht bedrijfshulpverlening te hebben. Echter schrijft de wet niet voor hoe de werkgever dit moet regelen. De werkgever moet wel rekening houden met de grootte van het bedrijf en de risico’s die er mogelijkerwijs aanwezig zijn.

De cursus is vertaald naar beroepsspecifieke zaken in de binnenvaart. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan het reanimeren van drenkelingen, alarmeren aan boord en het opvangen van hulpdiensten.

Theoriedeel

De theorie wordt door middel van e-learning aangeboden. Dit scheelt u en uw medewerkers veel tijd. Waar met een "normale" basistraining twee dagen voor nodig zijn, kan de training in één dag thuis of op het werk bestudeerd worden. De theorie van de e-learning bevat weinig tekst, veel foto’s, filmpjes en veel praktijkvoorbeelden. Het theoriedeel wordt afgesloten met een meerkeuzetoets op de computer.

Praktijkdeel

Het praktijkonderdeel van deze cursus duurt één dag. De inhoud is uiteraard aan te passen aan u en uw specifieke wensen/behoeften. Bijvoorbeeld reanimatie van bemanningsleden, maar ook reanimatie van kind en baby, werken in nauwe ruimtes, gevaarlijke stoffen etc. Wanneer de wens er is, dan kan er ook een deel van de praktijk aan boord gedaan worden zodat er realistische situaties kunnen worden geoefend door bijvoorbeeld iemand uit een stuurstoel te halen of hoe om te gaan met rookontwikkeling in de machinekamer.Datum

Voor de bhv-cursus op 8 februari a.s. zijn nog een aantal plekken beschikbaar. Dus meld u snel aan.Locatie

De praktijkdag vindt plaats op ons kantoor aan de Scheepmakerij 320 in Zwijndrecht.

Prijs

  • Basiscursus €145,-;
  • Herhalingscursus €145,-.

Let op: leden van BLN-Schuttevaer kunnen de basiscursus volgen voor €125,- en de herhalingscursus voor €125,-.

Prijzen zijn exclusief 21% btw en inclusief lunch, certificaat en pasje.

Het minimaal aantal deelnemers is 6 personen en maximaal 12 personen. De cursus is van 9:00-16:00 uur.

Meer informatie

Tessa Zijlstra
tel. 06-23225087
info@cuorereanimatie.nl
www.cuorereanimatie.nl

Of neem contact op met Peter Brandt of Erwin Tijssen.
Reageren


Reacties (0)