Verkeersregulering en tijdelijke vrijstelling havengeld in de IJhaven door bom

27 februari 2018 - (722 keer gelezen)


Er is tijdens baggerwerkzaamheden op het Slik een explosief gevonden in het Afgesloten-IJ. Door ligging van dit projectiel kan gevaar ontstaan voor het vlotte en veilige scheepvaartverkeer. Om die reden is een veiligheidszone, zijnde verboden gebied, ingesteld in de nabijheid van dit projectiel.


Dit verboden gebied wordt gemarkeerd door gele spitse sparboeien met het verbodsteken A-1 als topteken. Zolang er naar die bom gezocht wordt mag er niet afgemeerd worden op het Slik, Sumatrakade en Surinamekade.

Ter plaatse geldt een maximumsnelheid van 12 kilometer per uur, behalve als dit noodzakelijk is voor een veilige navigatie. Er is verkeersbegeleiding ingesteld om de verkeersstromen ter plaatse te regelen en indien nodig verkeersaanwijzingen te geven. Het begeleidingsvaartuig is telefonisch te bereiken op 06-10246453.

Het Slik is ook een ligplaats voor schepen. Normaal mogen schepen hier 24 uur gratis liggen voor het vaar- en rusttijdenbesluit. Daar is nu, op verzoek van BLN-Schuttevaer, tijdelijk de IJhaven voor aangewezen. Wel moet gemeld worden via het account van het havengeld in Amsterdam, dat u hier ligt voor het Vaartijdenbesluit, anders betaalt u alsnog!

Klik voor het gehele scheepvaartbericht over de bommelding.
Reageren


Reacties (2)

ms Flora Wieger de Vries  |  27 februari 2018 - 18:34 uur

Verkeerde foto. Althans als wordt bedoeld daarmee de locatie van de bom aan te geven. De foto is van de IJ-haven.
Gebied waar het overgaat is "t slik en de Sumatra- en Suriname kade.

Verder is het een belachelijke maatregel.
De Veerpont, met passagiers, van en naar het Azartplein vaart er wel pal langs en als het zo gevaarlijk is waarom zijn dan de woonboten niet ontruimd of weggehaald?
Het gebiedje waar ze die bom kwijtgeraakt zijn is al ruimschoots afgezet.
Om nu ook nog 2 km aanleg kade, 't slik en de duwbak plaatsen onbereikbaar te maken en het instellen van een 12 km zone vindt ik zwaar over dreven.
Die bom lag er al ruim 70 jaar! En hoelang gaat dit duren?
Ik hoop dat onze regio vertegenwoordigers stevig aan de bel blijven trekken dat deze situatie z.s.m wordt opgelost dan wel dat de kades in elk geval weer beschikbaar komen.

Zoals het nu is mogen naar ik aanneem de grote cruise schepen straks ook niet meer komen, want zoals het nu is afgezet kunnen ze niet keren. En als het al over waterbewegingen gaat, die brengen het water pas echt in beweging met hun grote waterverplaatsing en schroefwater. Daar zijn wij met onze binnenschepen echt kleintjes bij. Benieuwd naar wat er gaat gebeuren de komende weken. Het is zo pasen.

Jos Teunisse  |  27 februari 2018 - 23:03 uur

Goh , ligt de bom er nog steeds . Ik was 4 weken geleden ook in Amsterdam. Toen was het theater er ook .
Waarom wordt de E.O.D. niet ingeschakeld ? Oh wacht burgemeester Jozias van Aertsen.
Haagse incompetentie. Die wilde toen geen beslissing nemen. Dus denk ik dat hij in de Stopera onder zijn bureau verstopt zit te bibberen.

Wat een land