Daling omzet vervoer over binnenwater bijna 4%

14 maart 2018 - (1691 keer gelezen)


De omzet in het vervoer over binnenwater is in het laatste kwartaal van 2017 gedaald met bijna 4%. De voorgaande drie kwartalen was de omzetdaling in de binnenvaart nog stijgend. Dat blijkt uit cijfers van het CBS.


Ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder (2016) was er een omzetdaling van 4%.

De tarieven lagen in het vierde kwartaal 7,4% hoger dan een jaar eerder. De ontwikkeling van de tarieven was in 2017 minder grillig dan in het voorgaande jaar. Eind 2016 zorgde een lage waterstand nog voor een sterke stijging van de tarieven. Het gemiddelde tarief in 2017 lag bijna 22% hoger dan in 2016.

Bij het wegvervoer groeide de omzet in het vierde kwartaal met 4,1% ten opzichte van dezelfde periode een jaar geleden. Sinds eind 2013 nam de omzet ieder kwartaal toe. De grootste omzetstijging was bij het vervoer per spoor; dit was zowel bij het personenvervoer als bij het vrachtvervoer te zien.

> Kwartaalmonitor Transport en Logistiek van het CBS
Reageren


Reacties (0)