Maritime Industry en Koninklijke BLN-Schuttevaer willen jonge generatie aanspreken met nieuwe initiatieven

23 maart 2018 - (327 keer gelezen)


Vakbeurs Maritime Industry zet zich dit jaar verder in om de jonge generatie bij het event te betrekken. Om deze doelstelling te realiseren, werkt de organisatie samen met Koninklijke BLN-Schuttevaer. Gezamenlijk gaan we op elke beursdag een zogeheten kopstootquiz organiseren en vindt er op de laatste beursdag een borrel plaats in de binnentuin van Maritime Industry, georganiseerd door JongBLN.


Daarnaast is er dit jaar weer een Career Event, waar studenten en young professionals de mogelijkheid krijgen om in gesprek te gaan met verschillende bedrijven uit de maritieme sector. Nieuw dit jaar is het Experience Center, waar virtual reality en binnenvaartsimulatoren centraal staan.

"Uit de bezoekersstatistieken blijkt dat steeds meer jong volwassenen de weg naar Maritime Industry weten te vinden, mede door nieuwe initiatieven als het Career Event. We willen deze stijgende lijn doortrekken en daarom organiseren we dit jaar nog meer activiteiten die hen aanspreken. We zien het ook als onze plicht om deze doelgroep verder bij het event te betrekken, want zij vormen de volgende generatie van deze branche", zegt Babette Fokens namens Maritime Industry.

Kopstootquiz

In samenwerking met BLN-Schuttevaer wordt op elke dag om 15.00 uur een kopstootquiz georganiseerd op de Business Lounge in hal 2. Tijdens deze quiz spelen twee teams tegen elkaar: de jonge generatie tegen de bewezen generatie. Onder leiding van een quizmaster worden per quiz vijf vragen gesteld. De winnaar van de quiz krijgt een kopstootje (bier + jenever) en krijgt een presentje van BLN-Schuttevaer.

Daarnaast organiseert JongBLN een borrel voor hun leden op donderdag 31 mei vanaf 18:30 uur in de binnentuin van Maritime Industry. JongBLN wil ontmoetingen van jonge ondernemers mogelijk maken. Ze zorgen voor goede contacten, voor nu en in de toekomst, die de basis kunnen vormen voor een goede samenwerking tussen de verschillende beroepen (schipper, verzekeraar, verlader, e.d.).

Het succesvolle Career Event vindt jaar ook weer plaats op Maritime Industry. Dit programmaonderdeel is speciaal in het leven geroepen voor 3e-jaars studenten van technische/maritieme opleidingen die een stageplek zoeken of eindejaar studenten die op zoek zijn naar een baan. Starters, herintreders of switchers zijn ook welkom. Belangstellenden kunnen vrijblijvend informatie vergaren over openstaande vacatures middels een vacaturewall en speeddates met bedrijven. Ook kunnen deelnemers hun CV laten checken door een professional. Het Career Event is op donderdag 31 mei vanaf 14:00 uur.

Meest complete platform

Maritime Industry vindt plaats op 29, 30 en 31 mei in Evenementenhal Gorinchem. De vakbeurs is met 500 exposanten en ruim 13.000 bezoekers het meest complete platform voor de binnenvaart. Meer informatie over Maritime Industry 2018 is te vinden op www.maritime-industry.nl.
Reageren


Reacties (0)