Paula Fernhout-Veenstra nieuwe secretaris BLN-Schuttevaer IJsseldelta-Zwartewater

12 april 2018 - (373 keer gelezen)


De nieuwe secretaris van Koninklijke BLN-Schuttevaer afdeling IJsseldelta-Zwartewater is Paula Fernhout-Veenstra uit Zwartsluis. Zij volgt hiermee Mets Elgersma op, waarvan eind december op de jaarvergadering in Hotel Zwartewater afscheid werd genomen.


Paula Fernhout is niet onbekend in de binnenvaart. Samen met haar echtgenoot Jan Fernhout exploiteren ze het motorvrachtschip Wantij van 1653 ton. Het gezin woont in Zwartsluis.

Samenstelling huidig bestuur

Het bestuur bestaat verder uit voorzitter Wolbert Meijer uit Hasselt, penningmeester Roel Huls uit Zwartsluis en vijf varende schippers. Het bestuur is ingenomen met de invulling van de vacature door iemand die bekend is met de scheepvaart en alles wat er in speelt.

Onlangs werd in Sluuspoort Zwartsluis de eerste bestuursvergadering gehouden met de ‘nieuwe vrouw aan dek’, aldus voorzitter Wolbert Meijer in passende scheepvaartaal.

Korte lijntjes in de regio

De afdeling zet zich in voor de specifieke belangen en behoeften van de ondernemers in de scheepvaartsector. Belangrijk zijn hierbij onder meer de nautisch-technische zaken. Hieronder valt ook het toezien op goede vaarwegen en betrokkenheid bij infrastructurele projecten, zoals de Meppelerdiepbrug en de Keersluis te Zwartsluis. Er is regelmatig overleg met Rijkswaterstaat.
Reageren


Reacties (0)