Tweede ronde proef duurzame binnenvaart van start

25 april 2018 - (1166 keer gelezen)


De tweede ronde van CLINSH, een project dat investeert in duurzaam vervoer over water, is van start gegaan. Inschrijven kan tot 28 mei 14:00 uur.


De binnenvaart staat voor een opgave om te verduurzamen. Dat betekent dat de sector nu moet investeren in schonere schepen. Dit kunnen investeringen zijn in geheel schonere schepen, maar ook in schonere motoren en/of aanpassingen aan bestaande motoren of technieken. Doel is om de uitstoot van stikstofoxiden en fijnstof te verlagen. De internationale eisen op het gebied van energiebesparing en schone lucht worden immers strenger. En opdrachtgevers stellen goede milieuprestaties meer en meer als voorwaarde bij het inkopen van diensten.

CLINSH

Het Europese demonstratieproject CLean INland SHipping (CLINSH) investeert in duurzaam vervoer over water. In februari 2017 is CLINSH gestart met een aanbesteding voor ondernemers die willen investeren in de verduurzaming van hun schip én willen bijdragen aan de kennis over emissiereducerende technieken voor de binnenvaart. Zie ook de dossierpagina CLINSH van BLN.

Inmiddels is een tweede ronde van CLINSH van start gegaan. Bent u de koploper die meedoet met CLINSH?

> Meer informatie over de tweede ronde van CLINSH

> Flyer CLINSHFlyer CLINSH

Inschrijven kan tot 28 mei 14:00 uur.
Reageren


Reacties (0)