Stremming Prins Bernhardsluizen Tiel voorbij

06 augustus 2018 - (2852 keer gelezen)


De Prins Bernhardsluizen bij Tiel zijn weer opengesteld voor de scheepvaart. Koninklijke BLN-Schuttevaer heeft vandaag intensief overleg gevoerd met Rijkswaterstaat over de ontstane situatie en de gevolgen voor de scheepvaart.


Aanleiding stremming

Gisteravond werd de sluis gestremd om water van de Waal via het Betuwepand richting de Lek te sturen en zo verzilting tegen te gaan. Rijkswaterstaat verwachtte dat de stroming in sluis Tiel dan te hoog zou worden om veilig de sluizen te kunnen passeren. Deze hoge stroming bleef echter uit en daarom is er geen reden de sluis nog langer te stremmen.

Een schip per keer

Met digitale borden wordt de scheepvaart gewaarschuwd rekening te houden met extra stroming in de sluiskolken. Daarnaast kan maar één schip tegelijk de sluis passeren. Verder zijn er geen restricties te verwachten en kunnen de openstaande sluiskolken zonder beperkingen gepasseerd worden.

Evaluatie

Vanochtend werd BLN-Schuttevaer verrast door de plotselinge stremming van de sluis. Veel schepen moesten daardoor een flink stuk omvaren. BLN-Schuttevaer zal bij Rijkswaterstaat aandringen op een evaluatie van de situatie.

Reageren


Reacties (0)