"Nederland is op z'n mooist vanaf een binnenvaartschip"

24 augustus 2018 - (801 keer gelezen)


​Matthijs Sienot (D66) is onder de indruk van de inspanningen om met logistiek over water nog minder CO2 uit te stoten en filedruk te doen afnemen.


Op initiatief van Koninklijke BLN-Schuttevaer is Matthijs Sienot, woordvoerder scheepvaart van D66 donderdag aan boord gegaan bij schipper van der Knaap (ms. For-Ever) om zelf te ervaren hoe het is om 52 vrachtwagenladingen in een keer veilig over smal vaarwater te manoeuvreren.

Tijdens het door het BVB georganiseerde werkbezoek kon samen met het CBRB en Evofedenex gesproken worden over de kracht van vervoer over water, congestie, samenwerking vervoerder en verlader, ondernemerschap, vergroening en knellende regelgeving. Hoewel de discussie op grote hoogte werd gevoerd kwamen toch veelal best practices en alledaagse knelpunten aan de orde.

Matthijs Sienot is sinds vorig jaar woordvoerder. Hij gaf aan dat dit vaarbezoek een waardevolle bijdrage was in zijn beeldvorming, om daarmee om vanuit de Tweede Kamer schippers en vervoer over water waar mogelijk te ondersteunen. Sienot stuurde na afloop de volgende enthousiaste tweet: “Nederland is op z’n mooist vanaf een binnenvaartschip. Vandaag meegevaren met de For-Ever, 90 meter lang en evenveel laadruimte als 52 vrachtwagens. Boordevol bier. En dat wordt vervoerd met 2 vrachtwagenmotoren.”
Reageren


Reacties (0)