Werkzaamheden Dampoortbrug

30 augustus 2018 - (188 keer gelezen)


Geen brugbediening mogelijk op 30 en 31 augustus.De noodzakelijke werken aan de Dampoortbrug I over het kanaal Gent-Oostende in Brugge zijn reeds ver gevorderd. Op donderdag 30 augustus 2018 en vrijdag 31 augustus 2018 wordt het brugdek opnieuw gegoten. Tijdens deze werken is er geen bediening van de brug mogelijk voor plezier- of scheepvaartverkeer en is bijgevolg de aangrenzende Dampoortsluis niet beschikbaar. Hierbij willen we ons alvast verontschuldigen voor de hinder die deze werken met zich kunnen meebrengen.

Over welke werken gaat het?
Sinds begin april is de aannemer bezig met de renovatie van de Dampoortbrug I en de bijbehorende brugkelder ter hoogte van de R30. De stalen draagstructuur en de leuningen van de brug krijgen een nieuwe verflaag en tot slot worden de wegmarkeringen opnieuw aangebracht. Op donderdag 30 augustus 2018 en vrijdag 31 augustus 2018 wordt het brugdek in verschillende lagen gegoten.

Wanneer worden de werken uitgevoerd?
De werken vinden plaats op donderdag 30 augustus en vrijdag 31 augustus 2018 tussen 16.30 en 22.00 uur.

Hinder voor het scheepvaartverkeer?
Om de werken goed te kunnen uitvoeren, is het noodzakelijk om de brug in gesloten toestand vast te zetten. Daardoor is waterwegverkeer tijdelijk niet mogelijk.

Welke minderhindermaatregelen zijn voorzien?

  • De werken worden bewust ‘s avonds uitgevoerd om de hinder zoveel mogelijk te beperken.
  • Door een strikte werkplanning voorop te stellen, blijft de uitvoeringstermijn zo kort mogelijk.Reageren


Reacties (0)