Start voorbereidend werk aanleg tijdelijk doorvaartkanaal nieuwe sluis Terneuzen

07 september 2018 - (267 keer gelezen)


Nu de broedvogels en hun jongen op de landtong van het voormalig Rijkswaterstaatkantoor in Terneuzen zijn uitgevlogen, start bouwcombinatie Sassevaart de voorbereidende werkzaamheden voor het graven van een tijdelijk doorvaartkanaal.


Afzetting

Dit tijdelijke doorvaartkanaal zorgt ervoor dat de Middensluis langer gebruikt kan worden tijdens de bouw van de nieuwe sluis. De doorvaart naar de Middensluis en de Oostsluis blijft tijdens deze werkzaamheden gegarandeerd.

Op de hele landtong worden hekken neergezet, waardoor deze volledig is afgesloten voor publiek of voormalig bestemmingsverkeer. De hekken blijven gedurende de werkzaamheden voor de nieuwe sluis op het bouwterrein staan. Medewerkers en hulpdiensten die op het terrein moeten zijn krijgen toegang via de toegangspoort.

Voor de binnenvaart blijft ongeveer 150 meter kadelengte behouden ter hoogte van het huidige watertappunt. De omheining wordt op deze locatie achter de bolders geplaatst.

Planning

Ter voorbereiding op het graven van het tijdelijk doorvaartkanaal worden de komende tijd een deel van de kades gesloopt. De aanleg van de tijdelijke kade start aan het eind van het 3e kwartaal 2018.

In het 4e kwartaal wordt begonnen met het uitgraven van het doorvaartkanaal. Naar verwachting is in de 1e helft van 2019 het tijdelijke kanaal klaar. De landtong is dan over land niet meer bereikbaar.

Voor actueel nieuws over de bouw van de Nieuwe Sluis Terneuzen gaat u naar www.nieuwesluisterneuzen.eu
Reageren


Reacties (0)