Huidige stand van zaken ligplaatsen Mainz

14 september 2018 - (446 keer gelezen)


Wellicht heeft u het al via social media of uit krant vernomen; de lokale WSA en de Stad Mainz gaan aan de slag met de ligplaatsen. Ze zijn er nog niet en we hebben nog een lange weg te gaan, maar wij houden de moed erin en de eerste stap is nu gezet. Zoals het er nu uitziet verdwijnen in februari 2019 de oude ligplaatsen als gevolg van bouwactiviteiten ter plaatse.


Procedures

We moeten wel serieus rekening houden met de mening van de politiek en de bewoners. Door allerlei procedures en rechten zouden bewoners een vertragende factor kunnen vormen. Om de ligplaatsen te behouden en te verkrijgen moet er op de ligplaatsen walstroom worden gebruikt. Er komt een verbod op dieselaggregaten (als men stroom nodig heeft anders dan accu’s).

Samen met de Duitse organisaties streven we naar een gesprek met de lokale politiek en de bewoners om de zorgen over stank- en geluidsoverlast op voorhand proberen weg te nemen. De mogelijke vertraging door procedures kunnen we niet gebruiken.

Klik hier voor het artikel uit de Algemeine Zeitung Mainz.
Reageren


Reacties (1)

Leo Verburg  |  16 september 2018 - 05:13 uur

0