Schade sluis Eefde groter dan verwacht

14 september 2018 - (1129 keer gelezen)


​Afgelopen nacht heeft de inspectie van de drempel van sluis Eefde aangewezen dat er flinke schade aan de sluis is ontstaan. De eerste inschatting was dat de sluis voor 24 uur gestremd zou zijn. De schade blijkt nu aanzienlijker dan verwacht, waardoor de stremming langer dan 24 uur zal duren.


Schade aan drempel

Onder de sluisdeur ligt een stalen balk die in het beton is gestort, waar de sluisdeur op valt en die hem afdicht. Deze balk en het beton daaronder zijn beschadigd. De stalen balk dicht niet meer af. Hierdoor kan er niet goed geschut worden. Ook als waterkering functioneert de sluis daardoor niet meer.

Droogleggen sluis

Inmiddels is een tijdelijke damwand geplaatst, maar deze is nog niet geheel waterdicht. Om veilig te kunnen werken en om beton te kunnen storten moet de drempel volledig droog worden gezet.

Het droogleggen van de sluis heeft de rest van de nacht geduurd. Vandaag om ca 12:00 uur zal de drempel naar verwachting droog genoeg zijn om goed te kunnen beoordelen wat er nodig is om de schade geheel te herstellen. Dit betekent dat het uiteindelijke herstel tot in of na het weekend kan duren.

Nadere informatie volgt in de loop van de dag.

Aanleiding stremming

Op donderdagmorgen raakte de drempel van sluis Eefde beschadigd, met als gevolg dat de sluis sindsdien gestremd is.


FotoalbumReageren


Reacties (0)