Sluis Eefde schut mogelijk weer op zaterdag

14 september 2018 - (472 keer gelezen)


Inmiddels is bekend dat het staal en het beton van de beschadigde drempel van sluis Eefde dit weekend kunnen worden hersteld. Mits de werkzaamheden volgens planning van Rijkswaterstaat worden uitgevoerd, dan zal de sluis in de loop van dit weekend, waarschijnlijk zaterdag, weer kunnen worden bediend.


Extra bediening

Indien er dit weekend weer geschut kan worden, dan zorgt Rijkswaterstaat voor extra bediening om de wachtende schepen direct te kunnen schutten. Doordat de onderhoudsstremming bij sluis Delden naar voren is gehaald, zal deze waarschijnlijk geen belemmering meer vormen als Eefde weer gaat schutten.

Rijkswaterstaat

BLN-Schuttevaer is onder de indruk van de adequate wijze waarop Rijkswaterstaat deze calamiteit oppakt. Als zaken werkelijk zo lopen zoals het er nu uitziet, dan kunnen wij tevreden zijn dat een dergelijk ongeval zo snel wordt opgelost.
Reageren


Reacties (0)