Walstroom overnachtingshaven Lobith

14 september 2018 - (413 keer gelezen)


Vanaf maart dit jaar is er in de overnachtingshaven Lobith walstroom beschikbaar voor de ligplaatsen. Voor de walstroom hoeft voorlopig nog niet te worden betaald.


Handhaving

De afgelopen maanden konden schippers wennen aan het gebruik van walstroom. Nu de walstroomverplichting van kracht is, zal daar binnenkort op worden toegezien. Vanaf het najaar waarschuwen de handhavers van Rijkswaterstaat de schippers met draaiende generatoren eerst nog. Sommige schippers kampen met knelpunten in hun boordinstallatie. Zij krijgen nog kort de gelegenheid de benodigde aanpassingen uit te voeren. Als schippers de generatoren na een eerste waarschuwing toch blijven gebruiken, dan wordt handhavend opgetreden.

Walstroom 3x beter

Het gebruik van walstroom is goed voor de luchtkwaliteit en voorkomt geluidsoverlast. Dieselgeneratoren dragen bij aan luchtvervuiling en zorgen voor geluidsoverlast voor inwoners in de omgeving van de ligplaatsen van de overnachtingshaven Lobith. Daarom geldt er een walstroomverplichting in de overnachtingshaven. Dit wordt op de kop van de haven aangegeven met een verkeersteken.


Reageren


Reacties (1)

A.J.van Wijngaarden QUO-VADIS  |  15 september 2018 - 12:23 uur

0