Opstarten sluis Eefde

15 september 2018 - (389 keer gelezen)


Zaterdagmiddag scheepvaartverkeer Eefde gestroomlijnd op gang.


De werkzaamheden aan de sluisdrempel en de eerste testen bij sluis Eefde vannacht zijn succesvol verlopen. De tijdelijke droogzetschotten moeten nog worden verwijderd en er worden nog enkele proefschuttingen uitgevoerd.

Zaterdagmiddag rond 14:00 uur zal het schutten opnieuw aanvangen. Alle schippers ter plaatse zullen door Rijkswaterstaat individueel benaderd worden en krijgen een individuele schuttijd toegewezen. Ook de werkzaamheden bij Delden zijn afgerond, daar is geen extra hinder meer van te verwachten.

Dit neemt de nodige tijd in beslag en Rijkswaterstaat vraagt eenieder geduld te betrachten zodat het scheepvaartverkeer gestroomlijnd opgestart kan worden.

Komende zondag worden roeiwedstrijden gehouden op de Twentekanalen. Eén tussen Delden en Hengelo en één op de zijtak naar Almelo. Om de scheepvaart na de stremming goed doorgang te laten vinden, zijn met de organisaties afspraken gemaakt. Rijkswaterstaat vraagt schippers goed contact te houden met sluis Delden en Hengelo en met het begeleidingsschip van Rijkswaterstaat ter plaatse. Wanneer iedereen rekening met elkaar houdt, kunnen zowel het scheepvaartverkeer als de internationale roeiwedstrijden doorgang vinden.
Reageren


Reacties (0)