Gemeente Deventer buigt zich over compensatieregeling

28 september 2018 - (343 keer gelezen)


​De gemeenteraad van Gemeente Deventer buigt zich dinsdag 2 oktober over eventuele compensatieregelingen voor de getroffen schepen en bedrijven achter de sluis.


In een bijeenkomst met gemeente en bedrijven achter de sluis kwam duidelijk naar voren dat de situatie in Deventer zware klappen heeft toegebracht. Enkele bedrijven liggen al twee maanden stil, waardoor de gevolgen bijna niet meer te overzien zijn.

Wel heeft de gemeente een duidelijke afspraak gemaakt met het waterschap. Als de waterstand op 1.06 meter staat kan er naar binnen geschut worden. Mocht dan onverhoopt de waterstand weer zakken geeft de gemeente een garantie af dat de schepen die binnen de sluis liggen er altijd uit kunnen.

Dit moet wel met een zogenaamd “noodschutregime”. De scheepvaart op de IJssel moet dan geregeld worden met scheepvaartbegeleiding zodat er niet teveel water wordt wegloopt. Wel kan dit een dag duren omdat de scheepvaartbegeleiding ter plaatse moet zijn. Omdat het water waarschijnlijk wat gaat stijgen is de verwachting en de hoop dat er weer scheepvaart mogelijk is naar Deventer.
Reageren


Reacties (0)