Sluis Driel open i.v.m. lage waterstand

19 oktober 2018 - (2898 keer gelezen)


Het verval bij sluis Driel wordt door de lage waterstand te klein, hierdoor gaan de puntdeuren klapperen en kan schade ontstaan. Rijkswaterstaat besluit nu de laatste centimeters te nivelleren.


In het weekend van 20 en 21 oktober 2018 wordt gelijk water gemaakt bij stuw Driel zodat het water boven en benedenstrooms gelijk komt te staan. Het stuwkanaal blijft gesloten voor de scheepvaart. De scheepvaart moet door de sluis passeren, de sluisdeuren staan niet open omdat er maar 1 kolk is en de schepen om de beurt moeten passeren. Tevens moet de minst gepeilde diepte tussen Amerongen en de IJsselkop zeer scherp gevolgd worden door de scheepvaart want deze kan enigszins fluctueren. De waterstand op de IJssel kan gedurende dit proces tijdelijk enkele centimeters dalen, dit zal naar verwachting maandag weer op het huidige niveau zijn wanneer het pand weer gevuld is.
Reageren


Reacties (0)