Dominic Schrijer kandidaat bestuursvoorzitter Koninklijke BLN-Schuttevaer

06 november 2018 - (1522 keer gelezen)


Het Algemeen bestuur van Koninklijke BLN-Schuttevaer heeft vandaag aan de leden bekendgemaakt dat zij Dominic Schrijer voordraagt als nieuwe voorzitter.


Deze voordacht wordt tijdens de Algemene Ledenvergadering (ALV) van 16 november a.s. aan de leden voorgelegd. Schrijers kandidatuur volgt op een proces waarin een commissie op zoek ging naar het ‘schaap met vijf poten’ als opvolger van vertrekkend bestuursvoorzitter Roland Kortenhorst die eerder dit jaar had aangegeven zich niet herkiesbaar te stellen. De voordacht van Dominic Schrijer als nieuwe voorzitter past in het streven van Koninklijke BLN-Schuttevaer om het bestuur van de vereniging te versterken met brede maatschappelijke en bestuurlijke ervaring. Dominic Schrijer past naadloos in het profiel vanwege onder andere zijn uitgebreide bestuurlijke ervaring, zijn netwerk en een succesvol track record als het gaat om het verenigen van mensen en partijen met een grote diversiteit aan belangen. Zijn affiniteit met de binnenvaartsector was daarnaast een pre. Het Algemeen Bestuur (AB) van BLN-Schuttevaer, dat bestaat uit afgevaardigden uit alle ledengroepen die de branchevereniging rijk is, heeft met enthousiasme ingestemd met het advies van de commissie om Schrijer voor te stellen aan de leden.

Schrijer is verheugd over zijn kandidatuur: “De binnenvaart is een prachtige sector met enorm veel potentie. Ik kijk ernaar uit om mijn kennis en ervaring in te zetten om een daadkrachtige bijdrage te leveren aan belangrijke thema’s als het creëren van een aantrekkelijke arbeidsmarkt, het maken van een serieuze vergroeningsslag en het bouwen aan een imago dat de sector verdient.”

Tijdens de ALV, die dit jaar plaatsvindt in het Deltahotel te Vlaardingen, wordt de leden gevraagd om deze voordacht te bekrachtigen. Bij een meerderheid aan positieve stemmen van de aanwezige stemgerechtigde leden gaat Schrijer (nu burgemeester van Zwijndrecht) vanaf 1 februari 2019 aan de slag in zijn nieuwe functie.
Reageren


Reacties (0)