Schip gezonken Albertkanaal

13 november 2018 - (263 keer gelezen)


Het Albertkanaal is gestremd vanwege een gezonken schip in Herentals.

Zoals u wellicht heeft meegekregen is het Albertkanaal sinds vanochtend vroeg gestremd, als gevolg van een aanvaring in de buurt van Herentals tussen een met kunstmest geladen schip en een duwbak. Het schip is gezonken en ligt dwars in het kanaal.

Eerder vandaag is er contact geweest met collega organisatie CBRB die contact hebben gehad met de Vlaamse Waterweg. Zij lieten ons weten dat de stremming zeker tot 16 uur zou duren, en vermoedelijk langer.

Zojuist was er opnieuw contact met de Vlaamse Waterweg. De stremming duurt nog steeds voort. De berging van het schip zal naar verwachting nog wel even duren; de Vlaamse Waterweg weet nog niet tot wanneer.

Het beste is om de scheepvaartberichten op www.visuris.be/scheepvaartberichten in de gaten te houden; zodra er nieuws bekend is zal dit hier gepubliceerd worden.
Reageren


Reacties (0)