Schip dwars in de IJssel: update

20 december 2018 - (246 keer gelezen)


Sinds gisteren ligt er een schip dwars in de IJssel. Daardoor is de IJssel ter plaatse volledig gestremd. Wij hebben dit ook gisteren als zodanig gecommuniceerd.


Er is geprobeerd het schip los te trekken met sleepboten, maar dat is niet gelukt. Later is besloten er een duwboot naartoe te sturen om assistentie te verlenen. De duwboot is vanmorgen ter plaatse gekomen. Of het nu gaat lukken is nog niet helemaal duidelijk. Het schip deels leegpompen is ook niet eenvoudig. Er kan niet voldoende dichtbij het schip gekomen worden.

Wij hebben in elk geval Rijkswaterstaat gevraagd hier vroegtijdig, via Millingen en Lobith, schepen te waarschuwingen zodat hier tijdig rekening mee gehouden kan worden. Onze regiocoördinator van dit gebied staat in verbinding met Rijkswaterstaat en langs deze weg proberen wij u van de laatste ontwikkelingen op de hoogte te houden. Voor de meest actuele stand van zaken, kunt u de livestream volgen van Omroep Gelderland.
Reageren


Reacties (0)