Frits de Vries Koninklijk onderscheiden

12 januari 2019 - (273 keer gelezen)


Frits de Vries is vandaag (zaterdag 12-01) aan het begin van de jaarvergadering van de afdeling Rijnstreek, Koninklijk Onderscheiden. Frits, zichtbaar verrast en geëmotioneerd, werd door burgemeester Liesbeth Spies van Alphen aan den Rijn, namens zijne Majesteit, uitgeroepen tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.


Frits is bestuurslid van de afdeling Rijnstreek vanaf 1984 tot heden. Hij maakt hiermee vandaag de 35 jaar vol. Niet alleen was hij onbezoldigd, vrijwillig bestuurder maar ook gedurende 10 jaar recreatievaartvertegenwoordiger. Op elke beurs was hij, samen met zijn Joke, te vinden als vertegenwoordiger van de beroepsvaart richting de recreatievaart en vice versa, voor het project “Varen doe je Samen”. Hiervan is hij de voorvechter van het eerste uur. Want hij weet immers van beide kanten, beroeps- en recreatievaart, “hoe het werkt op het water” en dan kun je dat natuurlijk ook goed voor het voetlicht brengen.

Maar wat bleek, hij had nog wat vrije tijd over. In 1982 werd hij lid van de Alphense Duikvereniging “Atlantis”. Vanaf 1996 heeft hij ook binnen die vereniging tal van vrijwilligers functies bekleed. Hij heeft dan ook in die hoedanigheid vele (aspirant) duikers opgeleid en zijn kennis op hen overgebracht.

Nu is Frits 75 jaar, al zie je dat zeker niet aan hem af, en is het moment gekomen dat hij zich op andere bezigheden gaat richten. Heeft hij dan nog meer hobby’s, horen wij u denken. Jazeker, naast zijn liefde voor alles wat zich op en om het water beweegt zijn Frits en Joke ook wereldreizigers. De komende maanden, na de beurs Boot Holland want daar moet natuurlijk nog wel wat verteld worden over Varen doe je Samen, gaan Joke en Frits de wereld over met hun bus en gaan zij een wereldreis maken.

Wij wensen hen een goede trip, veel plezier en een behouden vaart, om in scheepvaarttermen af te sluiten.

Dank aan allen die aan dit heugelijk feit hebben bijgedragen.
Reageren


Reacties (0)