Nederlandse steun voor Duitse politieke lobby​

16 januari 2019 - (305 keer gelezen)


De Minister van verkeer van Rheinland-Pfalz, Dr. Volker Wissing, heeft gesteund door de Duitse industrie de Abladeoptimerung für die Binnenschifffahrt op de Rijn tussen Mainz en St Goar op de politieke agenda van het Bundesministerium geplaatst.


De recente droogte en de daaruit voortvloeiende problematiek rond leveringszekerheid en planningen voor de Duitse industrie ondersteunen het pleidooi om de optimalisatie van de aflaaddiepte op de agenda van het Duitse Federale Vervoersinfrastructuurplan 2030 te zetten. Deze lobby is een uitvloeisel van het vaarbezoek op de Rijn dat het Nederlandse Koningspaar in oktober aan Duitsland bracht. De lobby is kracht bijgezet door Thyssenkrupp Steel Europe en AG en BASF SE. De Nederlandse ondertekenaars zijn: Het havenbedrijf Rotterdam, de NPRC (Stefan Meeusen) en Branghetti scheepvaart (Jeanine Brands)
Reageren


Reacties (0)