Roland Kortenhorst tijdens afscheidsreceptie geroemd om enthousiasme en betrokkenheid

15 februari 2019 - (781 keer gelezen)


Vandaag nam oud bestuursvoorzitter Roland Kortenhorst, omringd door familie, collega's en relaties, na een periode van 15 jaar officieel afscheid van Koninklijke BLN-Schuttevaer.


De rode draad in de speech die werd gegeven door vice voorzitter Jan van Belzen was dat Kortenhorst zich hard heeft gemaakt voor de belangenbehartiging van de varend ondernemers. "Je had oog voor hun positie".

Van Belzen roemde Kortenhorst verder voor zijn inzicht dat het imago van de sector versterkt moest worden. "Je was onvermoeibaar in het delen van je enthousiasme voor de binnenvaart en varende ondernemers met de politiek en eigenlijk heel Nederland. En dat is je gelukt. Er zijn de afgelopen 15 jaar grote sprongen gemaakt."

Ook zijn ambitie om gezamenlijk meer slagkracht te realiseren kwam uitgebreid aan bod.

"Je stond aan het fundament van onze nieuwe organisatie, die je zo hebt neergezet dat leden van aangehaakte organisaties zich konden herkennen in hun eigen club. Reden voor de CBOB en ik spreek nu even op persoonlijke titel, om zich daar thuis te voelen. Een krachtige lobby voor de buitenwacht waar je niet om heen kan én een club waar je je thuis voelt hoeven elkaar niet uit te sluiten is gebleken. Die insteek stond ook centraal in de rest van je bestuursfuncties.

Ik denk dat daar je een goed gevoel voor hebt gehad. En dat dat onderlinge vertrouwen binnen de BBU ook de aanzet heeft gegeven om in BLN te gaan samenwerken. Je liet zien dat het kon en dat het werkte en dat heeft de andere partijen overtuigd om ook in BLN op te gaan. Dat ging niet allemaal van zelf. We moesten ook door weerstanden heen maar met CBOB, BBU en Schuttevaer samen werd een goed huis neergezet. En biedt aanknopingspunten voor andere organisaties om die formule te versterken.

BLN Schuttevaer is inmiddels een begrip in de buitenwereld bij de stakeholders bij de overheid ook dat staat.

Ook heeft BLN Schuttevaer heeft een eigen profiel omwikkeld met eigen blad, eigen congressen, met nieuw elan bij bestuur, kantoor en leden. We onderscheiden ons.

Daar zijn we trots op, en dat is mede jouw verdienste."
Reageren


Reacties (0)