Riverguide Recreant laat dynamisch verkeersbeeld anoniem zien

12 juni 2019 - (371 keer gelezen)


​In de app Riverguide Recreant kunnen recreatieschippers vanaf begin mei geanonimiseerde AIS-posities van schepen in de omgeving zien.


Binnenvaartschepen zijn dan beter zichtbaar en recreatieschippers kunnen anticiperen op schepen in hun omgeving. Het doel is om de veiligheid op het water verhogen. Lees verder.

Het dynamisch verkeersbeeld is ontwikkeld en getoetst in een pilot van Rijkswaterstaat in 2016 in de omgeving van Moerdijk. Daarbij waren Varen doe je Samen, BLN en een 15-tal recreatieschippers betrokken. Alle deelnemers waren positief. Op dit moment zijn de geanonimiseerde AIS-gegevens zichtbaar in het Rijnmondgebied en op het Julianakanaal. Naar verwachting wordt het dynamisch verkeersbeeld op termijn uitgebreid naar andere gebieden.

De AIS gegevens van de binnenvaartschepen zijn anoniem: de naam van het schip en andere gegevens die gebruikt kunnen worden voor identificatie zijn niet zichtbaar in de app. Naast de positie, koers en de snelheid worden alleen het scheepstype en de afgeronde afmetingen getoond.

De app Riverguide Recreant is ontwikkeld door de havenbedrijven van Rotterdam, Amsterdam, Groningen, Moerdijk en Zeeland, de provincies Noord-Holland en Zuid-Holland en Rijkswaterstaat. Schippers met vragen kunnen terecht bij de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002.

Uiteraard kunt u met uw vragen ook terecht bij Koninklijke BLN-Schuttevaer: lenyvantoorenburg@bln.nl of marleenbuitendijk@bln.nl
Reageren


Reacties (2)

Liam Feenstra  |  12 juni 2019 - 21:05 uur

0

Liam Feenstra  |  12 juni 2019 - 21:06 uur

0