Subsidieregeling praktijkleren 2018-2019

11 juli 2019 - (73 keer gelezen)


Heeft u afgelopen schooljaar een leerling BBL-Matroos of BBL-Schipper aan boord gehad? Dan is dit artikel interessant voor u!


De Rijksdienst voor ondernemend Nederland (www.rvo.nl) stelt ook dit jaar weer de Subsidieregeling praktijkleren beschikbaar.

Met de Subsidieregeling praktijkleren stimuleert het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap werkgevers om praktijkleerplaatsen en werkleerplaatsen aan te bieden. Dankzij de regeling kunnen leerlingen, deelnemers, studenten of werknemers die een beroepsopleiding volgen, zich beter voorbereiden op de arbeidsmarkt. Werkgevers beschikken hierdoor over beter opgeleid personeel.

Voor de binnenvaartbranche is dit van toepassing voor werkgevers die BBL-leerlingen (matroos of schipper) in dienst gehad hebben.

Doel
De subsidie is een tegemoetkoming voor de kosten die een werkgever heeft gemaakt voor de begeleiding van een leerling, deelnemer of student.

Aanvragen
Voor het school-, studiejaar 2018/2019 kunt u een aanvraag indienen tot uiterlijk 16 september 2019 17.00 uur. Na afloop van de begeleiding kunt u uw aanvraag indienen. DAT IS DUS NU!

Voor de aanvraag gebruikt u gegevens die al in uw bezit zijn zoals de (praktijkleer-) overeenkomst. Wacht niet tot het laatste moment met de aanvraag, maar doe dit zo snel mogelijk na afronding van de begeleiding. Via deze link kunt u meer informatie en tips vinden én de subsidie aanvragen.


Reageren


Reacties (0)